Ekonomi, bankacılık veya finans bölümlerine merak salanlar Bankacılık ve Finansman bölümü ile muhakkak karşılaşmışlardır. Bölüm nedir ne değildir merak edenler için klavyemizin yettiğince bölümü tanıtmaya çalışacağız. Bankacılık ve Finansman bölümü nedir, Bankacılık ve Finansman bölümü puan türü, Bankacılık ve Finansman maaşları ve Bankacılık ve Finansman bölümü yorumları hakkında yazımız şu şekildedir.
Bankacılık ve Finansman Bölümü Hakkında Bilgi
Sadece Girne Amerikan Üniversitesinde okutulan ve TYT ve AYT puan türü ile öğrenci yapan bir lisans programıdır. Bu programın amacı da kamuda veya özel sektörde çalışacak elemanlar yetiştirmektir. Girne Amerikan Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümüne her sene çok sınırlı sayıda öğrenci alınmaktadır. Bazı seneler alım yapılmadığı da görülmektedir. Bu üniversitenin bu bölümüne ücretli girebileceğiniz gibi tam burslu olarak girme imkanınız da bulunuyor.
Bankacılık ve Finansman Bölümü Puan Türü - Gireceği Sınavlar Hangileri
Bankacılık ve Finansman Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bankacılık ve Finansman bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bankacılık ve Finansman bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bankacılık ve Finansman Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bankacılık ve Finansman 4 yıllık bir bölümdür.
Bankacılık ve Finansman Bölümü İş İmkanları
Bölüm mezunları kamu bankaları ile özel bankalarda çalışma olanağı bulabilecektir. Ayrıca yine kamuya ait ve özel sektör finans kuruluşlarında da çalışabilirler. Doğrusu bölüm mezunlarının iş bulması pek kolay değildir. Bu yüzden bu bölüm yerine aynı puanlarla tercih edilebilen alternatif bölümlerin araştırılması mantıklı olacaktır.
Bölüm mezunlarının başlışa iş imkanları şunlardır:
- Devlet bankaları
- Özel bankalar
- Merkez Bankası
- Finans kuruluşları
Bankacılık ve Finansman Maaşları Ne Kadar
Bankacılık ve Finansman maaşları Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bankalarda çalışmak özel sektörde çalışmaya göre daha kolay, stabil ve sürprizlere kapalıdır. Bu sebeple kamu kurumlarında çalışan Bankacı ve finansman maaşları 4000TL ile 6000TL arası maaş alırken, özel sektörde çalışan kendini geliştirmiş bölüm mezunları Finansman maaşları 5000 maaş alabilmektedir.
Bankacılık ve Finansman Bölümü KPSS Atamaları
KPSS atamalarında bu bölüme de zaman zaman kontenjan verilmektedir. Ancak alımlar pek yüksek değildir. Ayrıca verilen kadrolara birçok bölüm mezunu başvurabildiği için taban puanlar yüksek olmaktadır.
Bankacılık ve Finansman Bölümü İyi mi?
İnternet alemindeki forumları incelerseniz, bu bölümden pek iyi bahsedilmediğini görebilirsiniz. Sadece bu değil, birçok bankacılık bölümünün artık iş görmediğini ve bankacılık mesleğinin çok zor olduğunu söyleyen birçok kişi var. Ancak iş biraz da kişinin ilgi ve yeteneklerine, sonra da puanına kalıyor. Yine de bana sorarsanız, babanız çok zengin değilse, işiniz önceden hazır değilse bu bölümü okumayın derim.
Bankacılık ve Finansman Bölümü Yorumlarımız
Şayet bölüm ile ilgili bildiğiniz başka şeyler varsa bizimle paylaşmanızı çok isteriz. Yahut yanlış anlattığımızı düşündüğünüz hususları biz bildirebilirsiniz. Şimdiden başarılar dileriz tüm üniversite adaylarımıza. Bankacılık ve Finansman bölüm mezunları bölüm hakkında tecrübelerini tercih edecek adaylara yol göstermek için yorumlara ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bölümü tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yorumlara yazabilir