Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Kapadokya Meslek Yüksekokulunda okutulmaktadır. Her ikisi de ücretli özel üniversiteler olmasına rağmen bölümü bu üniversitelerde tam burslu veya yarı burslu olarak da okuyabilirsiniz.

Bölümü tercih etmeyi düşünenler tanıtım yazımızı inceleyerek bölüm hakkında fikir sahibi olabilir, aklındaki soruları tarafımıza sorabilir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Nedir?

Havayolu şirketlerinde yolcı/kargo birimlerinde görev alabilecek meslek elemanlarının yetiştirildiği 2 yıllık bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıldır; ancak hazırlık sınıfı da okutulduğunda eğitim 3 yıl devam etmektedir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bölüme yerleştirmeler TYT puan türü ile yapılmaktadır. TYT’ye girip baraj puanını (150) aşan her aday bölümü tercih etme hakkına sahiptir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Uçuş Harekât Yöneticiliği mezunları, havayolu işletmeleri (yolcu-kargo bölümleri) ile temsil-gözetim şirketlerinde çalışma olanağı bulabilmektedir. Bölümün iş imkanları pek de geniş değildir. Kamu kurumlarına atamaları ise kapalıdır.

Bölümü bitirip iş arayanlar, öncelikle hava yolu şirketlerine iş başvurusunda bulunmalıdır. Ayrıca 3001 kodu ile tercih edilebilen memurluk kadrolarına KPSS puanı ile yerleşilebilir; ancak bu kadrolara yerleşebilmek için KPSS önlisans oturumundan 90 üzeri puan almak gerekmektedir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Ne İş Yapar?

Uçuç Harekat Yöneticiliği mezunları havayolu şirketlerinin kargo ve yolcu indirip bindirme alanlarında çalışırlar. Kendi görev alanlarına giren her türlü işi yaparlar.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Uçuş Harekat Yöneticiliği maaşları Herhangi bir özel hava şirketinde çalışan mezunlar 2500-3500 arasında maaş alırlar. Kamuda görev yapmadıkları için maaş birliği söz konusu değildir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Atamaları

Şimdiye kadar yapılan atamalarda 2 yıllık Uçuş Harekat Yöneticiliği mezunlarına herhangi bir kontenjan verilmedi. Bundan sonra verilmesi de pek mümkün görünmüyor. Bölümü tercih edecek olan adaylar, mezun olduktan sonra özel sektör ile sınırlı kalacağını bilmelidir.

Uçuş Harekat Yöneticiliği Dikey Geçiş Bölümleri

Bölümü başarı ile bitirip DGS’de yeterli puanı alanlar aşağıdaki üç lisans bölümünden birisine dikey geçiş yapabilir. DGS’ye girmek zorunlu değildir. Sadece 4 yıllık bölümlere geçiş yapmak isteyenlerin girdiği bir sınavdır. Açılımı ‘’Dikey Geçiş Sınavı’’dır. Uçuş Harekat Yöneticiliği DGS bölümleri şunlardır:

--Hava Trafik Kontrol 
--Pilotaj
--Havacılık Yönetimi

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında çok olumlu konuşmak mümkün değildir. Ne yazık ki iş bulmak da kolay değildir. Kamuya alımlar da kapalı olunca bölümün pek de albenisi kalmıyor doğrusu. Ancak her şeye rağmen bölüm ilgi duyanların okuyabileceği bir bölüm sayılır. Şansınız bol olsun.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.