Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Günümüzün en popüler mesleklerinden bir tanesi de diyetisyenliktir. Diyetisyen olmak için okunması gereken bölüm ise Beslenme ve Diyetetik bölümüdür. Beslenme ve Diyetetik hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Beslenme ve Diyetetik bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Beslenme ve Diyetetik nedir?
2 – Beslenme ve Diyetetik Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Beslenme ve Diyetetik İş İmkanları
4 – Beslenme ve Diyetetik Ne İş Yapar?
5 – Beslenme ve Diyetetik Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Beslenme ve Diyetetik Atamaları
7 – Beslenme ve Diyetetik Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Beslenme ve Diyetetik Nasıl?

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nedir?

Beslenme ve diyetetik alanında eğitim almış, bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek onlara uygun diyet tedavisini belirleyen, uygulayan, beslenme plan ve politikaları üreten ve eğitim yapan diyetisyenler yetiştirme gayesi ile kurulmuş olan bir lisans programıdır.

Beslenme ve Diyetetik Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Beslenme Ve Diyetetik bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Beslenme Ve Diyetetik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Beslenme Ve Diyetetik Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Beslenme Ve Diyetetik 4 yıllık bir bölümdür.

Beslenme ve Diyetetik İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Beslenme ve Diyetetik mezunları gerek kamuda gerekse de özel sektörde çalışma olanağı bulmaktadır. İş bulma konusunda en az zorlanan bölümlerden bir tanesidir. Dileyenler KPSS ile kamuya atanırken, dileyenler özelde faaliyet göstermektedir. Başlıca çalışma alanları şunlardır:

-Ana-Çocuk Sağlığı Merkezleri
-Besin Pazarlama Hizmetleri
-Deniz Ulaşım Hizmetleri
-Diyabet Üniteleri
-Enteral-Parenteral Beslenme Destek Grupları
-Hava Ulaşım Hizmetleri
-Huzurevleri
-Kamu / Özel Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları
-Okullar, Kreşler
-Onkoloji Üniteleri
-Rehabilitasyon Üniteleri
-Renal Bakım Üniteleri
-Spor Kulüpleri Oteller
-Transplantasyon Üniteleri
-Yemek Fabrikaları
-Zayıflama Merkezleri

4 Yıllık Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ne İş Yapar?

Diyetisyen;  besini ve beslenmeyi en iyi şekilde bilen, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, var olan besin kaynaklarını ekonomik,  sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan bir meslek grubu olup aynı zamanda bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi ve cerrahi tedavilere uygun beslenme programı planlayan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen yetkili tek meslek alanıdır.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Beslenme ve Diyetetik maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Beslenme ve Diyetetik(Diyetisyen) maaşı 3500-4500 lira civarında iken özel sektör Diyetisyen Maaşı için daha düşük veya daha yüksek olabilmektedir.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Kamu kurumlarına atanmak için son yıllarda 80 ve üzeri puan almak yeterli gelmiştir. Her KPSS atamasında taban puanlar değiştiği için kesin bir KPSS atma puanı vermek mümkün değildir.

Beslenme ve Diyetetik Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Birçok bölümde olduğu gibi Beslenme ve Diyetetik bölümünden de mezun olup öğretmen olma şansı bulunmaktadır. Bölümü bitirenler pedagojik formasyon da alıp KPSS ve öğretmenlik mülakatlarında yeterli puanı alırca Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni olarak görev yapabilecektir.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yorumları – Beslenme ve Diyetetik Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şu an için hem ataması iyi olan hem de maaş konusunda da yeterli sayılan ender bölümlerden bir tanesidir. Özellikle özelde çalışan diyetisyen maaşları yüksektir. Adınızı duyurabilir, reklamınızı iyi yapabilirseniz aklınıza gelmeyecek kazançlar elde edebilirsiniz.

Değerli üniversite adayları, Beslenme ve Diyetetik nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Beslenme ve Diyetetik iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.