Film Tasarımı Bölümü Nedir İş İmkanları Nelerdir?

Film Tasarımı Bölümü Nedir İş İmkanları Nelerdir?

Film Tasarımı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Film Tasarımı bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Film Tasarımı bölümü 2017-2018 eğitim öğretim yılında sadece Yaşar Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde öğrenci almıştır.


İÇİNDEKİLER

1 – Film Tasarımı nedir?
2 – Film Tasarımı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Film Tasarımı İş İmkanları
4 – Film Tasarımı Ne İş Yapar?
5 – Film Tasarımı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Film Tasarımı Atamaları
7 – Film Tasarımı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Film Tasarımı Nasıl?


Film Tasarımı Bölümü Nedir?

Sinemanın ağırlıklı olarak bir öykü anlatma sanatı olmasından yola çıkarak bölüm, kurmaca sinema üzerine yoğunlaşmış, kuramla desteklenen uygulama ağırlıklı bir eğitim programına sahiptir. Bölüm, kurmaca sinema endüstrisi için senaryo, yapım, yönetim, görüntü yönetimi ve kurgu olmak üzere beş alanda yetkin sanatçı adayları yetiştirmeyi amaçlar. Kurmaca dışındaki sinema türleriyle tanışmalarını sağlayacak derslerle ise öğrencilerin yaratıcılıklarının ve bakış açılarının geliştirilmesi hedeflenir. Beş alanda verilecek teknik eğitim, mezun öğrenciler sektörde rahatlıkla iş bulmalarını sağlayacak düzeydedir. Bu uygulama dersleri, öğrencilerin duyarlılıklarını, problem çözme güçlerini, genel kültürlerini ve sinema bilincini arttıracak kuramsal derslerle desteklenir.

Film Tasarımı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Film Tasarımı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Film Tasarımı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Film Tasarımı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Film Tasarımı Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Film Tasarımı 4 yıllık bir bölümdür.
Film Tasarımı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Film Tasarımı iş olanakları biraz da kişinin kendisine bağlıdır. Özellikle kurgulama, yazarlık vb. alanlara ilgi duyanlar, bu konularda kendisini geliştirenler, girişken olanlar daha rahat iş bulabilmektedir. Bölüm öğrencilerinin çok okuması, aynı zamanda yazması, hayal etmesi, farklı düşünmesi, eleştirel düşünme kabiliyetine sahip olması, öğrencileri ileriye götürecek etmenlerdir.

4 Yıllık Film Tasarımı Bölümü Ne İş Yapar?

Film Tasarımını bitirenler sinema ve dizi sektöründe farklı alanlarda görev alabilirler. Gerek mezun sayısının az olması, gerekse de ülkemizde çekilen dizi sayısı, sinema filmi sayısının çok olması, mezunların iş bulma imkanının iyi olduğu söylenir. Film Tasarımı mezunları, sinema-dizi film alanında yönetmen asistanlığı, görüntü yönetmeni asistanlığı ve yapım asistanlığı gibi görevlerde bulunurlar. Bölümün okutulmakta olduğu üniversitelerden bir tanesi de Yaşar Üniversitesidir ki bu üniversite, mezunlarının büyük kısmının kolaylıkla iş sahibi olduğunu ifade etmektedir.

Film Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar

Film Tasarımı maaşları hakkında net bir maaş vermemiz maalesef mümkün değildir. Kişinin çalıştığı alan, çalıştığı yer tamamen farklı kazançların elde edilmesine sebep olmaktadır. Ancak Film Tasarımı mezunları veya öğrencileri konu ile ilgili görüşlerini dile getirebilirler.

Film Tasarımı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda bölümden atama olmamıştır.

Film Tasarımı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunlarının öğretmen olma olanağı bulunmamaktadır.

Film Tasarımı Bölümü Yorumları – Film Tasarımı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Film Tasarımı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Film Tasarımı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.