Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları


Fransız Dili ve Edebiyatı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Fransız Dili ve Edebiyatı nedir?
2 – Fransız Dili ve Edebiyatı Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Fransız Dili ve Edebiyatı İş İmkanları
4 – Fransız Dili ve Edebiyatı Ne İş Yapar?
5 – Fransız Dili ve Edebiyatı Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Fransız Dili ve Edebiyatı Atamaları
7 – Fransız Dili ve Edebiyatı Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Fransız Dili ve Edebiyatı Nasıl?


Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Programda Fransızca Dil Bilgisi geliştirilmekte ve Fransız edebiyatı tarihi, önemli Fransız yazarları ve edebi akımları incelenerek öğretilmektedir. Mezunlar öğretmenlik formasyonu aldıklarında ortaöğretim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilirler. Özel sektörde çevirmenlik, turizm şirketlerinde rehberlik yapabilirler. Fransız dili ve edebiyatı programında Fransız dil bilgisi geliştirilmekte ve Fransız edebiyatı tarihi, önemli Fransız yazarları ve edebi akımları incelenerek öğretilmektedir.

Fransız Dili ve Edebiyatı Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Fransızca Dili Ve Edebiyatı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Fransızca Dili Ve Edebiyatı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Fransızca Dili Ve Edebiyatı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Fransızca Dili Ve Edebiyatı Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Fransızca Dili Ve Edebiyatı 4 yıllık bir bölümdür.

Fransız Dili ve Edebiyatı İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Fransız Dili ve Edebiyatı mezunlarının çalıştıkları yerler; MEB okulları veya özel okullar, üniversiteler, Dışişleri Bakanlığı, konsolosluklar, elçilikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, çeşitli basın ve yayın kuruluşları, yayınevleri, dergiler, tercüme bürolarıdır. İsteyenler kendi tercüme bürosu açarak tercümeler yapabilir. Turizm acenteleri de mezunların önemli bir başka çalışma alanıdır.

Fransız Dili ve Edebiyatı mezunları birçok alanda çalışabilmektedir. Hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde iş bulma imkanları bulunmaktadır. Mezunların büyük bir kısmı pedagojik formasyon alarak MEB’de öğretmen olma yoluna gitmekte veya akademik kariyer yapmayı tercih etmektedir. Formasyon alanlar KPSS ile öğretmen olmaktadır. ALES, YDS gibi sınavlarda başarılı olarak üniversitelerin mülakatlarını geçenler Yüksek Lisans veya doktora yaparak akademisyen olmaktadır.

4 Yıllık Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Ne İş Yapar?

Bu bölümden mezun olunca en kötü ihtimalle tercümanlık yaparsınız. Muhakkak iş bulursunuz, bakanlıklarda, hatta bankalarda bile çalışabilirsiniz. Resmi kurumlarda şansınız oldukça yüksektir. Akademisyen olarak ilerleyebilirsiniz. Ama açıkcası büyük ihtimalle kendinizi alakasız bir alanda da bulabilirsiniz nitekim dilcinin kaderidir bu. Yüksek lisansınızı başka bir bölüm üstüne yapıp bambaşka yollara sapabilirsiniz :) biraz size kalmış yani. Sanılanın aksine alanı geniştir.

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Şayet MEB okullarında öğretmen olursanız alacağınız Fransızca Dili Ve Edebiyatı öğretmen maaşı 3300 TL ile 4000 TL arasında değişecektir. Diğer kurumlarda da buna yakın maaşlar alınmaktadır. Özel sektörde kazançlar daha yüksek olabileceği gibi düşük de olabilir.

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

80 ve üzeri puan alanlar kendi alanları ile ilgili kadrolara atanabilmektedir.

Fransız Dili ve Edebiyatı Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Mezunlar formasyon aldıkları yahut tezsiz yüksek lisans bitirdikleri takdirde Fransızca öğretmeni olarak atanabilirler.

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Yorumları – Fransız Dili ve Edebiyatı Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Fransız Dili ve Edebiyatı nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Fransız Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.