İŞLETME BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

İŞLETME BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

İşletme bölümü; bir işletme kurma, yönetim işlemini gerçekleştirmek için sahip olunması gereken vasıfları geliştirme, bir işletmenin çalışma şeklini anlama, başarılı bir yönetici yetiştirme amaçları bulunmaktadır. Ek olarak İşletme Bölümü İktisat ile ortak paydada buluşmaktadır. Günümüz İşletme Bölümü teknolojinin gelişmesi ile beraber büyük şirketlerin sahip olduğu ekonomik sistemler üzerinden eğitimlerle ilerlemektedir. Bu şirketler hakkında eğitimler verir araştırmalar yapar eğitim verdiği öğrencilerle beraber çalışmalar yaparak işletim öğretilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber her an yeni ve farklı teknolojik gelişmeler hayatımıza girmektedir. Bu sebeple teknolojiye uyum sağlayarak ve gelişimine katkı bulunarak bunu işletmelerde kullanmak büyük önem taşır. Eğer uyum sağlanamaz ve geride kalınırsa bir işletmenin ayakta kalması çok uzun sürmeyecektir. Bu sebeple işletme bölümü bu açığı kapatmak için kaliteli ve donanımlı eleman yetiştirmeyi amaçlar. İşletme bölümü ders içerikleri mezun olduktan sonra iş hayatında başarılı olması için oluşturulmuştur. Genel olarak İşletme Bölümü dersleri pazarlama işletme kavramları satış yönetimi finansal temel yönetim ve işletme yönetimi gibi derslerden oluşur. Bölüm üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler ile Siyasal Bilgiler fakültelerinde okutulmaktadır. 

İŞLETME BÖLÜMÜ NEDİR - HAKKINDA BİLGİ

İşletme bölümü teknolojinin gelişmesi ile beraber büyük şirketlerin sahip olduğu ekonomik sistemler üzerinden uyum sağlayarak ve gelişimine katkıda bulunarak kaliteli ve donanımlı iş yapabilecek meslek elemanı yetiştiren lisans bölümüdür.

İşletme Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

İşletme Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler İşletme bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak İşletme bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası İşletme Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. İşletme 4 yıllık bir bölümdür.

İŞLETME BÖLÜMÜ NE İŞ YAPAR

Bölüm mezunları, kamu kuruluşlarında çalışma imkanına sahip olur. İşletme fakültesi mezunları da dahil olduğu a kadro vesilesiyle; Kaymakamlık, Uzman Müfettişlik, Denetçilik, Denetmenlik gibi kamu alanlarında görev alabilirler. İşletme bölümü mezunlarına özel olarak  açılan kadro ile beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı, ÖSYM Ticaret Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi birimlerde uzman yardımcılığı görevini üstlenebilirler.

İŞLETME BÖLÜMÜ İŞ İMKANLARI 

İşletme Bölümü mezunları üniversitede okurken kendilerine bir iş planı yapmaları önemlidir. Çünkü bölüm içeri gereğiyle çok fazla rağbet görmektedir. Üniversitede son sınıfta staj yapma imkanı bulmanız sizi diğer mezunlardan ayıracaktır. Aynı zamanda iyi bir İngilizce seviyesine sahip olmanız önemlidir. İşletme bölümü mezunu bir kişinin hangi alanda çalışacağına karar vermesi gerekir. Özel veya kamu kuruluşlarında çalışma imkanı olması bölümü avantajlı kılar. Fakat mezun olmadan seçeceği alana yönelik çalışmalar yapması avantajları beraberinde getirir. 

İŞLETME BÖLÜMÜ ÇALIŞMA ALANLARI

 İşletme Bölümü çalışma alanları bölümden mezun olanlar nerelerde çalışır işletme çalışma alanları bir hayli fazladır. Kamu kurum ve kuruluşları genel çalışma alanlarıdır. İşletme bölümü çalışma alanları şu şekildedir;
  • Dışişleri Bakanlığı
  • Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs)
  • TBMM
  • Merkez Bankası Uzmanlığı
  • Kaymakamlık
  • İdari Hakimlik
  • Sayıştay Denetçiliği
  • Denetmenlik ve Kontrolörlük
  • Mali Müşavirlik
  • Değerleme Uzmanlığı
  • Analiz
  • Denetmenlik ve Kontrolörlük
  • Elçiliklerde iş imkanı bulunabilir.

İŞLETME BÖLÜMÜ MAAŞLARI

İşletme bölümü mezunu ilk başlarda asgari ücretler olabilir. Bölüm mezunları uzmanlık kazandıkça maaşları artacaktır. Şöyleki İşletme maaşı en düşük 2200-2500 ₺, En Yüksek İşletme Maaşı 7500-9000 ₺ civarındadır. Ortalama bir işletme maaşı 4500-5000 ₺ civarında olmaktadır.

İŞLETME BÖLÜMÜ YORUMLARI

İşletme bölümü nedir, işletme çalışma alanları, İşletme bölümü maaşları konularını tercih edecek kişiler için detaylı bir şekilde siz değerli üniversite adayları için bir araya getirdik. İşletme bölümünden mezun olan kişiler bölüm hakkında yorumlarını bekliyoruz. İşletme bölümü tercih edecek olanlar bölüm hakkında merak ettikleri konuları yorumlara yazabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.