İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü Nedir? İş İmkanları Maaşları

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümü tanıtım yazımızda tüm merak ettiğiniz konuları bir araya getirdik. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Nedir, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Ne İş Yapar, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü maaşı, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü DGS geçiş bölümleri, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü dersleri, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü çalışma alanları gibi konularda merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi bilindiği üzere ülkemizde çok yoğun biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple iş oranı ve fırsatı yüksek bölümler arasında olacaktır.  Bölüm tanıtımına gececek olursak ilk önce İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümü eğitimi verilen üniversiteler Ostim Teknik Üniversitesi(Vakıf-Ankara), Eskişehir Teknik Üniversitesi(Devlet), İskenderun Teknik Üniversitesi(Devlet) ’nde eğitimi verilmektedir.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü Nedir? İş İmkanları Maaşları

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü Nedir?

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü; İnsansız hava aracı(İHA) teknolojisinin tasarım, bakım ve üretimini yapabilecek kabiliyete sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek ve aynı zamanda insansız hava aracı (İHA) teknolojilerini araştırma ve geliştirilmesinde etkin rol alacak uygun nitelikte teknikerler yetiştiren 2 yıllık önlisans programıdır.

2 yıllık İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Puan Türü - Gireceği Sınavlar

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümünü tercih edecek olan adaylar YKS’nin ilk oturumu TYT puanı ile tercih yapabilir. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü için girmeniz gereken tek sınav TYT’dir. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü 2 yıllık bölümdür.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü İş İmkanları - Olanakları

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü İş imkanları kamu kurum ve kuruluşları aynı zamanda özel sektör savunma firmalarında iş imkanı yüksektir. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü İş imkanı şunlardır.
  • Havacılık, Askeri, Savunma ve kolluk kuvvetlerinde iş imkanı 
  • Arama kurtarma faliyetleri ve yangın söndürme
  • Hava fotoğrafçılığı imkanları
  • Rüzgar türbinleri bakım, olarım ve Kontrolü
  • Kargo hizmetleri
  • Petrol ve gaz alanları
  • Haritacılık 
  • Hava durumu kontrol ve hava kirliliği tespit
  • Hava kurtarma
  • Kentsel dönüşüm 3 boyutlu şehir modelleri oluşturma
  • Tarımsal alanlar
İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü çalışma alanları bulunmaktadır.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Ne İş Yapar - Görevleri

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Ne iş yapar; Çalışmakta olduğu kamu kurumlarında ya da özel sektörde kendisine verilen görevler, sorumluluklar ve hizmetler çerçevesinde yapacağı belli başlı işler bulunmaktadır. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Ne iş yapar:
  • İnsansız hava aracı (İHA) teknolojisinde karşılaşacağı sorunları inceleme, analiz etme ve en uygun çözümleri bulabilmek
  • İnsansız hava aracı (İHA) teknolojisi üretilme ve test etme aşamalarındaki problemleri bulmak ve çözüm üretmek
  • İnsansız hava aracı (İHA) teknolojisi AR-GE faliyetlerinde etkin rol almak
  • İnsansız hava aracı (İHA) Sistemlerini takip etmek yeni teknolojileri araştırmak olası farklı teknolojilerin verilerini toplama, analiz etme ve yorumlama 
  • AR-GE çalışmalarında üretim, test ve bakımlarında takım çalışmasına uygun olma becerisi ve ya bireysel çalışma yeteneğinin bulunması
  • Kendini ileri teknolojilerde sürekli geliştirmek uluslararası en iyi beceriye sahip olmak.
  • İnsansız hava aracı (İHA) teknolojileri operasyonlarının evrensel, sosyal, çevresel ve hukuksal sonuçlarını bilmek

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Maaşı Ne Kadar - Kazanç

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Maaşı çalıştığı kurumlar arasında farklılık göstermektedir. 
Şöyleki askeri ve savunma alanında İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü maaşı 25.000 - 30.000 ₺ civarı maaşlar alabilmektedir.
İnsansız Hava Aracı (İHA) üretimi yapan firmalar ve tarım alanındaki büyük firmalardaki İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Maaşı 35.000 - 40.000 ₺ maaş almaktadır.
Diğer firmalarda ise İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Maaşı 10.000 - 15.000 ₺ civarında olmaktadır. İHA Operatör maaşları bu şekildedir.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü Nedir? İş İmkanları Maaşları

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü DGS Geçiş Bölümleri

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü DGS geçiş bölümleri şu an için ÖSYM tarafından yayınlanmadı. Bölüm yeni olduğu için DGS geçiş bölümleri 2021 yılında yayınlanacağını düşünüyoruz genel olarak mühendislik bölümlere geçişi olacağını tahmin edebiliriz. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Mezunları DGS ile geçiş yapabileceği bölümler yayınlandığı an güncelleme yapacağız.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Dersleri

2 yıllık İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü dersleri 2 yıl 4 dönem olarak eğitimi verilmektedir. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümü dersleri şunlardır.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü 1.Sınıf 1.Dönem

Havacılık alfabesi Ulusal ve Uluslararası Sivil havacılık otoriteleri, Ulusal Sivil havacılık otoritesi görev ve denetimleri, Uluslararası Sivil havacılık otoriteleri ve birliklerinin görevleri, Hava taşımacılığı terimleri, Havalimanı terimleri, Hava terimleri, Uçak terimlerini, Uçuş terimleri, Uçak kumanda satıhları, Acil durum terimleri, Doküman terimleri, Sağlık & ilkyardım terimleri

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü 1.Sınıf 2.Dönem

KİMYASAL VEYA NÜKLEER ENERJİ İLE ÇALIŞAN MOTORLAR Isı Motoru Dıştan Yanmalı Motor, İçten Yanmalı Motor Nano Motor Çok Yakıtlı Motor İyon Motoru, ELEKTRİK MOTORLARI, PİSTONLU MOTORLAR Kıvılcım Ateşlemesi, Sıkıştırma Ateşlemesi veya Pistonlu Hareket İle (Rotasyonel Olanlar Dahil), Döner Pistonlu Doğrusal Yatay Karşıt Çok Bankalı Radyal Motor, İki Zamanlı Motor Dört Zamanlı Motor, Hibrid-Elektrikli İHA Modellenmesi ve Tasarımı Hibrit-Elektrik Konfigürasyonları Seri Hibrit Yapılandırma Paralel Hibrit Yapılandırma, Hibrid-Elektrikli İHA Modellenmesi ve Tasarımı

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü 2.Sınıf 1.Dönem

İşlevsel Güvenlik, Elektrik Güvenliği, Elektromanyetik uyumluluk (EMC), Genel Performans Özellikleri, Pazarlama Talepleri için Kıyaslama, Pil Güvenliği ve Performansı, Yazılım Doğrulama, Tehlikeli kimyasallar,

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü 2.Sınıf 2.Dönem

Staj

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü KPSS Atamaları

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü KPSS atamaları bölüm yeni olduğu için şu an kontenjan açılmamıştır. İlk mezunları ile kontenjan açılacağını düşünüyoruz. 

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümünü tercih edecek olan adaylar bölüm hakkında merak ettiği konuları yorum bölümüne yazabilirsiniz.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü nedir, ne iş yapar, iş imkanları, maaşları, DGS geçiş bölümleri, dersleri hakkındaki tanıtım yazımız bu şekildedir.

12 yorum

  1. Adsız
    Ben insansı hava aracı teknolojisi ve operatörlüğü programında çok okumak istiyorum fakat hocam atama olarak sizce en düşük 80 puanla atama olurmu.Yani kaç puanla atamaları olur
    • Adsız
      Bu sektörde ilk hedefin kamudan ziyade özel sektör olmalı.
    • Adsız
      Peki hocam devletteki yle aynı mı iş yapımı yani çalışmalar yoksa başka sektörmü yani hangi sektörü
  2. Anonim
    Hocam bölümü bitirip işsiz kalma ihtimalimiz varmi
  3. Unknown
    bu mesleğin geleceği var mıdır ki?
    • Musa
      Geleceği var. Şuan ileriye dönük bir sürü sektörde kullanılma olasılığı var. Eğer DGS ile de 4 yıllığa tamamlanmak isteniyorsa çok iyi mühendisliklere geçiş imkanı var.
  4. Unknown
    Bu bölüme güvenmeyin arkadaşlar daha düzgün bölümler var bosta kalmak yerine
  5. Unknown
    Bende düşünüyodum vazgeçtim hiç iç açıcı bilgiler almadım etraftan
  6. Unknown
    hedeflerimden biri hayırlısı olsun
  7. Unknown
    Bu bölümü okumak için belli bir liseden mezun olmak şartmı ? Yada herhangi bi liseyi okuyupta tekrar bu bölümü okuyabilirim ?
  8. Adsız
    Merhaba bölümün dgs geçiş programı yayınlandı mı
    • Musa
      HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ
      PİLOTAJ
      UÇAK BAKIM VE ONARIM
      UÇAK GÖVDE VE MOTOR BAKIMI
      UÇAK MÜHENDİSLİĞİ

      Bölümlerine geçiş var.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.